Για Παιδιά Για Εφήβους Για Ενήλικες Αόρατη Ορθοδοντική Λεύκανση Δοντιών Προστατευτικοί Νάρθηκες
Γρ. Μαρασλή 36 (Γυάλινος Πύργος)

Ορθοδοντικά Προβλήματα

Τα Ορθοδοντικά προβλήματα είναι αποτέλεσμα της επίδρασης κληρονομικών (μέγεθος δοντιών, μέγεθος γνάθων κ.α.) ή περιβαλλοντολογικών παραγόντων (διάρκεια θηλασμού δακτύλου, στοματική αναπνοή κ.α.) ή συνδυασμού τους. Επιπλέον τοπικοί παράγοντες, όπως η πρόωρη ή η καθυστερημένη απώλεια νεογιλών δοντιών κ.α. μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη Ορθοδοντικών προβλημάτων. Γενικά η αιτιολογία είναι πολυπαραγωντική και η αλληλεπίδραση πολλών φαινομένων συμβάλουν στην εκδήλωση ποικίλων Ορθοδοντικών ανωμαλιών.

 

 

Οι 3 κατηγορίες Ορθοδοντικών προβλημάτων

 

  • Οδοντικά είναι τα προβλήματα που οφείλονται αποκλειστικά στα δόντια, όπως οι ανωμαλίες αριθμού, μεγέθους, σχήματος, θέσης δοντιών, ενώ τα οστά που τα στηρίζουν (άνω και κάτω γνάθος) είναι σε αρμονία.
  • Σκελετικά είναι τα προβλήματα που οφείλονται στη δυσαρμονία των οστών των γνάθων, ως αποτέλεσμα ανωμαλιών του μεγέθους ή/και της θέσης τους, ενώ τα δόντια είναι σε σχετικά καλή θέση. Σε αυτές τις περιπτώσεις επηρεάζεται εμφανώς η αισθητική του προσώπου.
  • Οδοντοσκελετικά είναι τα προβλήματα που οφείλονται σε συνδυασμό σκελετικών και οδοντικών ανωμαλιών που επηρεάζουν ιδιαίτερα δυσμενώς την αισθητική του προσώπου και τη λειτουργία των δοντιών.

 

 

Τα συνηθέστερα Ορθοδοντικά προβλήματα.