Για Παιδιά Για Εφήβους Για Ενήλικες Αόρατη Ορθοδοντική Λεύκανση Δοντιών Προστατευτικοί Νάρθηκες
Γρ. Μαρασλή 36 (Γυάλινος Πύργος)

Οφέλη Ορθοδοντικής Θεραπείας

Στόχος της ορθοδοντικής θεραπείας είναι να δημιουργήσει μια υγιή και λειτουργική σύγκλειση/”δάγκωμα”, η οποία έρχεται ως το αποτέλεσμα της ευθυγράμμισης των δοντιών και της σωστής θέσης των γνάθων. Όταν οι γνάθοι και τα δόντια μετακινηθούν στις επιθυμητές θέσεις, το στοματογναθικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει σε αρμονία. Αυτό φυσικά προάγει την στοματική υγεία αλλά και τη γενική σωματική υγεία προσφέροντας παράλληλα ένα ελκυστικό χαμόγελο που θα σας τονώσει την αυτοπεποίθηση.

Το πιο προφανές αποτέλεσμα της ορθοδοντικής θεραπείας αντικατοπτρίζεται στο χαμόγελο κάθε ασθενούς. Το αισθητικό αποτέλεσμα μιας τέτοιας θεραπείας είναι συνήθως ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο κάποιος απευθύνεται σε έναν ορθοδοντικό, καθώς τα ίσια και αρμονικά δόντια είναι ένα στοιχείο που μπορεί να τονώσει την αυτοπεποίθηση ενός ατόμου και να βοηθήσει την κοινωνική, προσωπική, αλλά και επαγγελματική του ζωή.

Ωστόσο, η αισθητική βελτίωση στο πρόσωπο και το χαμόγελο κάθε ασθενούς δεν είναι ούτε το μόνο, ούτε και το κυριότερο από τα οφέλη που μπορεί να έχει κανείς με την ορθοδοντική θεραπεία. Πρωταρχικός στόχος κάθε ορθοδοντικής θεραπείας είναι να φέρει σε αρμονία δόντια, γνάθους και μαλακούς ιστούς και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσει τις κατάλληλες προυποθέσεις για την άψογη λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος, την ισοκατανομή των δυνάμεων της μάσησης σε όλα τα δόντια αλλά και την αισθητική βελτίωση του χαμόγελου και του προσώπου στο σύνολο.

Τερηδόνα και ουλίτιδα.

Στραβά ή συνωστισμένα δόντια είναι πιθανό να καλύπτουν το ένα το άλλο χωρίς να αφήνουν κενό ανάμεσά τους. Αυτό δυσκολεύει το αποτελεσματικό βούρτσισμα και τη χρήση του οδοντικού νήματος, επιτρέποντας την αύξηση των βακτηρίων και της πλάκας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση τερηδόνας και ουλίτιδας. Η θεραπεία με σιδεράκια θα επιτρέψει την ευθυγράμμιση των δοντιών και τη δημιουργία κατάλληλων μεταξύ τους επαφών γεγονός που βοηθάει στην καλύτερη στοματική υγιεινή.

Άνιση κατανομή των δυνάμεων της μάσησης.

Τα στραβά δόντια καθώς και οι μη αρμονικές σχέσεις των γνάθων μεταξύ τους δημιουργούν ανισοκατανομή των δυνάμεων της μάσησης τόσο στα δόντια, όσο και στις αρθρώσεις και στους μύες. Αυτή η κατάσταση ανισορροπίας του στοματογναθικού συστήματος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως η αποτριβή των δοντιών, η υφίζηση των ούλων, ο πόνος στην κροταφογναθική διάρθρωση ή τους μυς. Με την ορθοδοντική θεραπεία δημιουργούμε αρμονικές σχέσεις τόσο μεταξύ των δοντιών όσο και μεταξύ των γνάθων με αποτέλεσμα την βέλτιστη λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος.

Δυσκολίες στην ομιλία.

Τα δόντια σας παίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο που μιλάτε. Η θεραπεία με σιδεράκια μετακινεί τα δόντια σας στις κατάλληλες θέσεις και δημιουργεί έτσι τις προυποθέσεις για την βελτίωση της ομιλίας και της άρθρωσης.

Είτε οι λόγοι είναι αισθητικοί είτε αφορούν την υγεία σας, τα σιδεράκια είναι σίγουρο ότι μπορούν να σας ωφελήσουν με περισσότερους από έναν τρόπους!

Συνοπτικά, τα οφέλη της ορθοδοντικής θεραπείας είναι:

  • Σωστή μάσηση.
  • Προστασία της κροταφογναθικής διάρθρωσης.
  • Βελτιωμένη αισθητική του προσώπου.
  • Ευκολότερη διατήρηση της στοματικής υγιεινής.
  • Προστασία των δοντιών και των ούλων από τραύματα.
  • Διευκόλυνση της σωστής άρθρωσης του λόγου.
  • Επαναφορά της φυσιολογικής σύγκλεισης των δοντιών.
  • Διόρθωση ασυμμετριών και σκελετικών προβλημάτων (εφόσον ο ασθενής προσέλθει εγκαίρως).
  • Διευκόλυνση της ρινικής αναπνοής σε ασθενείς με στοματική αναπνοή (μέσω της διεύρυνσης της άνω γνάθου).
  • Επαναφορά των περιοδοντικών δοντιών σε φυσιολογική θέση