Για Παιδιά Για Εφήβους Για Ενήλικες Αόρατη Ορθοδοντική Λεύκανση Δοντιών Προστατευτικοί Νάρθηκες
Γρ. Μαρασλή 36 (Γυάλινος Πύργος)

Οδηγίες για λεύκανση στο σπίτι

Οδηγίες

  • Χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα λευκαντικού υλικού. Η ποσότητα gel λεύκανσης που χρειάζεται να τοποθετηθεί στους νάρθηκες είναι ίση με το μέγεθος μιας φακής σε κάθε δόντι.
  • Το λευκαντικό υλικό τοποθετείται στα 10 προσθιέστερα δόντια κάθε οδοντικού φραγμού, καθώς αυτά είναι τα περισσότερο oρατά.
  •  Τοποθετήστε τους νάρθηκες αφού πρώτα έχετε βουρτσίσει διεξοδικά τα δόντια σας. Αφαιρέστε με μία μπατονέτα την περίσσεια του λευκαντικού υλικού που βγαίνει απο τον νάρθηκα προς τα ούλα. Ακολουθήστε τις οδηγίες του ορθοδοντικού σας σχετικά με τον χρόνο εφαρμογής του λευκαντικού υλικού.
  • Αφού αφαιρέσετε τους νάρθηκες, πλένετε τα δόντια σας και καθαρίζετε τους νάρθηκες με τη χρήση της οδοντόβουρτσάς σας. Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό καθώς μπορεί να παραμορφώσει τους νάρθηκες. Μετά την χρήση φυλάτε τους νάρθηκες στο κουτάκι που σας έχει δωθεί.

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της λεύκανσης

  • Τα δόντια σας σταδιακά γίνονται πιο φωτεινά, μία διαδικασία που διαρκεί 2-4 εβδομάδες, ανάλογα με το αρχικό πρόβλημα και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορείτε να διακόψετε την λεύκανση όποτε είστε ευχαριστημένοι με την απόχρωση των δοντιών σας.
  • Συχνά κατά τη διάρκεια της λεύκανσης εμφανίζεται ευαισθησία στα δόντια και για τον λόγο αυτό συνίσταται η χρήση οδοντόκρεμας για ευαίσθητα δόντια. Σε περίπτωση αρκετά έντονης ευαίσθησίας χρήσιμοποιούνται πρόσθετα σκευάσμτα απευαισθητοποίησης των δοντιών.
  • Για καλύτερα αποτελέσματα διατηρείστε μια ‘λευκή δίαιτα’ για μία εβδομάδα μετά την λεύκανση, αποφεύγοντας τροφές, ποτά και συνήθειες που λερώνουν τα δόντια (π.χ. κόκκινο κρασί, τσάι, καφές, τσιγάρο, κάρι κα).
  • H λεύκανση δεν έχει μόνιμο αποτέλεσμα. Μια μικρή επαναληπτική λεύκανση (3-7 ημέρες) μπορεί να χρειάζεται κάθε 1-2 χρόνια. Διατηρείστε τους νάρθηκες λεύκανσης σε ασφαλές μέρος και επικοινωνείστε με τον ορθοδοντικό σας όταν χρειαστείτε λευκαντικό υλικό.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας.

             Απολαύστε το νέο σας, πιο λαμπερό από ποτέ, χαμόγελο!