Για Παιδιά Για Εφήβους Για Ενήλικες Αόρατη Ορθοδοντική Λεύκανση Δοντιών Προστατευτικοί Νάρθηκες
Γρ. Μαρασλή 36 (Γυάλινος Πύργος)

Διατήρηση Αποτελέσματος

Με την πάροδο της ηλικίας φυσιολογικές αλλαγές αναμένονται σε όλους τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος. Τα δόντια και το στοματογναθικό σύστημα δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Κατά τη διάρκεια της ζωής, ανεξαρτήτως με το αν κάνατε ορθοδοντική θεραπεία, μπορείτε να περιμένετε μεταβολές στις θέσεις των δοντιών, που ποικίλουν από άτομο σε άτομο.

Πως διατηρείται το αποτέλεσμα της ορθοδοντικής θεραπείας;

Μετά την ορθοδοντική θεραπεία τα δόντια έχουν την τάση να επιστρέφουν στις αρχικές τους θέσεις. Προκειμένου να συγκρατήσουμε τα δόντια στις επιθυμητές θέσεις συστήνεται η χρήση συγκρατητικών μηχανημάτων μετά την αφαίρεση των ορθοδοντικών μηχανισμών.

Ποια είναι τα είδη των συγκρατητικών μηχανημάτων;

Υπάρχουν πολλοί τύποι και σχεδιασμοί συγκρατητικών μηχανημάτων για την άνω και την κάτω γνάθο με πιο ενδεικτικούς:

  • τα ακίνητα συγκρατητικά, που παραμένουν σταθερά κολλημένα πίσω από τα δόντια σας.
  • τα κινητά συγκρατητικά μηχανήματα, τα οποία τα τοποθετείτε και τα αφαιρείτε μόνοι σας (Hawley/διαφανές συγκρατητικοί νάρθηκες).

Ο Ορθοδοντικός επιλέγει σε κάθε περίπτωση τον ενδεδειγμένο τύπο συγκράτησης και σας δίνει αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο χρήσης κάθε μηχανισμού.

 

Πόσο καιρό χρειάζεται να φοράω τα συγκρατητικά μηχανήματα;

Η απάντηση στην μακροχρόνια σταθερότητα της ορθοδοντικής θεραπείας είναι η μακροχρόνια συγκράτηση. Ο Ορθοδοντικός σας θα σας προτείνει το κατάλληλο σχήμα συγκράτησης ανάλογα με τον τύπο και την σοβαρότητα του αρχικού προβλήματος.

 

Εάν το κινητό συγκρατητικό σας δεν εφαρμόζει καλά ή αντιληφθείτε οτι το σταθερό συγκρατητικό έχει σπάσει ή ξεκολλήσει κλείστε άμεσα ραντεβού με τον Ορθοδοντικό σας.